Για εμάς
Kick Boxing

Kick Boxing

1200 θερμίδες που καίγονται
60

λεπτά

Επίπεδο: Δύσκολο
Όριο Συμμετοχών
25
Προπονητές:

 

Το kick boxing είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μαχητικό άθλημα και ταυτόχρονα μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση εκγύμνασης, με ενεργοποίηση και συμμετοχή του συνόλου των μυικών ομάδων του σώματος, ώς αποτέλεσμα του χαρακτήρα του αθλήματος και των τεχνικών του.

Συμπεριλαμβάνοντας και συνδυάζοντας στοιχεία απο Boxing, Muay Thai, Karate full contact (πλήρους επαφής) και Tae Kwon Do, το Kick boxing σε σύγκριση με την πυγμαχία, το άλλο μαχητικό άθλημα που διδάσκουμε στη σχολή μας, χαρακτηρίζεται απο μεγαλύτερη κινητικότητα και δυναμισμό μιάς και επιπλέον γίνεται χρήση λακτισμάτων και γονάτων.

Θα περιγράφαμε το Kick boxing ώς ένα ταχυδύναμο και εκρηκτικό άθλημα, με πολύ έντονο χαρακτήρα, που ταυτόχρονα βασίζεται σε θεμελιώδη στοιχεία της πυγμαχίας, βάδισμα, ισορροπία σώματος και γρήγοροι και τεχνικοί συνδυασμοί χτυπημάτων με γροθιές.

Ώς προπονητική εμπειρία , το Kick boxing είναι μία πολύ δυναμική και ολοκληρωμένη μορφή εκγύμνασης, με πολλά οφέλη σε επίπεδο σωματικών δεξιοτήτων, υγείας, αλλά και ψυχικής διάθεσης.

Δύναμη, εκρηκτικότητα, ευλυγισία, ταχύτητα, ισορροπία σώματος, αρμονία κίνησης, αντίληψη και πρόβλεψη της κίνησης, υψηλή αεροβική λειτουργικότητα, αυτοπεποίθηση και ηρεμία, αποτελούν τον πυρήνα των δεξιοτήτων, που ο αθλούμενος κατακτά και απολαμβάνει, με προπόνηση στο Kick boxing.

Ένα άθλημα τρόπος ζωής, που ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες,  για κάθε άνθρωπο που θέλει να αλλάξει και να βελτιώσει το επίπεδο της καθημερινής του λειτουργικότητας και να ανακαλύψει την ομορφιά της σωματικής και ψυχικής ισορροπίας.

Το Kick boxing ανάλογα με το επιτρεπόμενο εύρος των χτυπημάτων και των λακτισμάτων, αλλά και της ισχύος με την οποία αυτά εκτελούνται, διαφοροποιείται στα εξής στύλ

– Point Fighting

– Light Contact   (προτεινόμενο στο παιδικό τμήμα)

-Kick Light   (προτεινόμενο στο ερασιτεχνικό τμήμα)

Τα παραπάνω στύλ έχουν ώς βάση τον πλήρη έλεγχο των χτυπημάτων, καθώς και τη χαμηλή ισχύ αυτών.
Οι αγώνες με αυτά τα στύλ, γίνονται σε tatami και χωρίς Knock out ή Knock down.

– Full Contact (χτυπήματα και λακτίσματα απο την μέση και πάνω)

-Low Kick (πλήρης επαφή σε όλο το σώμα)

– Κ1 -Rules

Τα παραπάνω στύλ είναι καθαρά αγωνιστικά και τα χτυπήματα γίνονται με πλήρη ισχύ.
Στόχος είναι το Knock out και οι αγώνες τελούνται σε ρίνγκ. Στην σχολή μας διδάσκουμε όλα τα στύλ ανάλογα με το τμήμα και το δυναμικό των αθλητών.