Για εμάς
Sargis Petrosyan

Sargis

Petrosyan

HEAD COACH

Curriculum Vitoe, σκέψεις και απόψεις…

Γεννήθηκα στην Αρμενία στις 15 Σεπτεμβρίου του 1991 και από το 2005 ζω στην Ελλάδα. Παράλληλα με τη συνεχή αθλητική δραστηριότητα και παρουσία μου στην επαγγελματική κατηγορία αγώνων kick boxing, πραγματοποίησα μια προσωπική επιθυμία ζωής. Από τον Μάρτιο του 2015 έχω τη χαρά και την τιμή να λειτουργώ την δική μου σχολή kickboxing με την επωνυμία “GOLDEN GLOVES” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονους ρόλους προπονητή και ενεργού αθλητή.

Κεντρικός  στόχος  μου είναι η μετάδοση των γνώσεων που έχω συσσωρεύσει, των τεχνικών που έχω αναπτύξει  και του αγωνιστικού στυλ που έχω διαμορφώσει, σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του Kick boxing από το ευρύ κοινό του ερασιτεχνικού επιπέδου, μέχρι και το εξειδικευμένο αγωνιστικό. Δεύτερος σημαντικός μου στόχος είναι, η  σχολή μου να παραμείνει διαχρονικά κορυφαία σε κύρος και αξιοπιστία, με υψηλή παροχή υπηρεσιών, διαρκή προσωπική ενημέρωση και εξειδίκευση στις σύγχρονες προπονητικές πρακτικές και στις πιο εξελιγμένες μεθόδους εκγύμνασης.

Στοχεύω, επίσης, στη δημιουργία αθλητών αιχμής, πρωταθλητών που θα διακρίνονται, τόσο για τις επιδόσεις τους, όσο  και για το αθλητικό υπόβαθρο και την  παιδεία τους. Το αγωνιστικό τμήμα της σχολής γράφει ήδη ιστορία και έχει γίνει αθλητικό φυτώριο. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα το αίσθημα ευθύνης μου, παράλληλα όμως και  την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια μου για όλα τα ωραία και σημαντικά που συμβαίνουν στη σχολή.

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, απαντώ αφενός αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου  σε καθημερινή βάση στη σχολή και αφετέρου  με την εμπειρία, το ταλέντο και τη στάση ζωής που έχω ως  προς την έννοια του αθλητισμού.

Μου  αρέσει η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, την επιδιώκω και επιθυμώ το ευρύ κοινό να γνωρίσει τα μαχητικά αθλήματα, να συμμετάσχει άφοβα σε αυτά και να αρθούν τα στερεότυπα και οι στρεβλώσεις που διαχρονικά τα ακολουθούν. Απευθύνονται σε όλους και είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι έχουν χαμηλή επικινδυνότητα, χαμηλότερη από άλλα κλασικά αθλήματα και ειδικά σε επίπεδο προπόνησης μηδενική.

Τα μαχητικά αθλήματα διαφέρουν θεμελιωδώς από τις πολεμικές τέχνες και τις διάφορες τεχνικές  αυτοάμυνας. Παρέχουν μεν ικανότητες μάχης λόγω της φύσης τους, δεν στοχεύουν όμως στην επιβίωση στο δρόμο. Έχουν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό σε επίπεδο φιλοσοφίας και συμπεριφοράς. Τελούνται κατά βάση σε αθλητικούς χώρους, ορίζονται από σαφείς και αυστηρούς κανόνες εκτέλεσης των τεχνικών, ενώ  οι προπονήσεις και φυσικά οι αγώνες, διεξάγονται με απαράβατο και πρωταρχικό κανόνα την ασφάλεια των αθλητών.

Σε επίπεδο αθλητικής δραστηριότητας συνεργάζομαι με όλες τις ομοσπονδίες Kick-Boxing, συμμετέχοντας σε αξιόλογες διοργανώσεις με την αγωνιστική ομάδα της σχολής, αλλά και με προσωπικές συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο.